WANDELEN & PELGRIMEREN
  'Jan & Marian'  

VOETREIS NAAR ROME

Terugblik en dankwoord 

voetreis ROME 2014"En de tijd tikt door!"


De mooie plannen die jaren terug al zijn gemaakt zijn nu uitgevoerd. Na 111 dagen (waarvan 5 rustdagen) en 2304 wandelkilometers, zijn we op 5 september 2014 in Rome op het St. Pieterplein gearriveerd. Nu we thuis zijn kan het koesteren van de herinneringen beginnen.

We kunnen terugkijken op prachtige momenten: de uitzichten, de mooie luchten, de mensen die we ontmoet hebben, de gesprekken met Annie en Wiel, de ontmoeting met onze kinderen en kleinkinderen tijdens onze reis, de wandeldag samen met Angele.

Ook kijken wij terug, naar de momenten van uitputting en twijfel, of we wel "goed" liepen onder de soms barre weersomstandigheden waar we in het hooggebergte mee geconfronteerd werden!

Het is voor ons een enorm avontuur geweest. Zeker een van de meest intense ervaringen uit ons leven. Marian en ik hebben ons zelf en elkaar, beter leren vertrouwen en accepteren zoals we zijn. We werden naarmate onze voettocht vorderde, steeds zekerder van ons lichamelijk kunnen. We hebben ook geleerd om de dingen te accepteren zoals ze zijn. Het is naar onze mening nog steeds mogelijk om uit onze "gouden paleizen" te komen, om met eenvoudige middelen dicht bij de natuur te leven.

Dankwoord

Op de eerste plaats danken wij onze kinderen, omdat ze ons hebben laten vertrekken. De wetenschap dat er "thuis" naasten aan ons dachten, heeft ons veel energie gegeven.


Een bijzonder woord van dank gaat uit naar onze begeleiders Annie en Wiel, die ons onvergetelijke momenten hebben bezorgd en dagelijks in de weer zijn geweest om het voor ons aangenaam te maken. Ze deden dit zonder hierbij voorwaarden te stellen. Niets was voor hen te veel. Annie en Wiel hiervoor DUIZEND MAAL DANK! 


Natuurlijk bedanken wij ook de trouwe bezoekers van onze website en de schrijvers in het gastenboek, met hun leuke en stimulerende reactie

 

Dank ook aan onze familieleden, vrienden, "Gèr van huis" (voor de muzikale omlijsting), buren en kennissen die ons hebben uitgezwaaid bij ons vertrek op 18 mei. 

Veel dank aan het ontvangstcomité op het St. Pieterplein op 5 september en de aanwezige familieleden bij onze thuiskomst in Sterksel op 7 september.

Ook danken wij onze schoonzoon Jan, voor de hand- en spandiensten op onze "digitale wandelweg" en ook dank aan de redactie van www.sterksel.nu voor de mooi reportages.

 

Voor de cijferfreaks

  • 113 verhaaltjes schreven wij over onze wandelreis

 

  • 860 foto's plaatsten wij op onze website.
  • 278 personen schreven iets in ons gastenboek.

 

  • 46102 keer is er een pagina op onze website bekeken.

 

  • 12000 km reden onze begeleiders Annie en Wiel met hun auto

 

  • 100 nachten sliepen wij in ons tentje op een camping

 

  • 8 nachten sliepen wij in een hotel, rifugio of B&B

 

  • 3 nachten sliepen wij in de caravan van Annie en Wiel

 

  • 1 nacht sliepen wij in de auto van Annie en Wiel

 

Jan & Marian van Mierlo

12-09-2014

STERKSEL

 
 
 
E-mailen
Map
Instagram