WANDELEN & PELGRIMEREN
  'Jan & Marian'  

SWENTIBOLDMARS 

SITTARD

40 KM

Deelname zaterdag, 5 April 2015.

De Swentiboldmars 40 km, is een onderdeel van de Kennedymars Sittard en wordt gehouden op Paaszaterdag.

6.30 uur, de wekker loopt af, verdomme  het regent. Niet getreurd, het duurt nog ruim 3 uur voordat we aan de start staan. De bekende rituelen worden achtereenvolgens afgewerkt. Om 8 uur halen we dochter Mieke op. We zijn vandaag met z'n drieën. We nemen, omdat het de eerste keer is, dat we in Sittard aan een mars deelnemen, overal ruim de tijd voor. We willen zeker niet te laat komen. 8.45 uur zijn we in de parkeergarage in Sittard. 9.00uur gaan we alvast een beetje sfeer proeven op het marktplein, dat voor de helft overdekt is met een grote verwarmde tent. Het regent nog steeds. De grote tent is dus erg welkom.

We willen koffie!!

We herinneren ons nog een leuk kroegje "ICH & DICH", uit onze Pieterpad tijd, waar we toen erg genoten hebben van heerlijke uiensoep (De specialiteit van het huis). We spreken af met de waardin dat we daar vanavond zeker voor terug zullen komen. 9.30 uur. Inschijven bij het inschrijfbureau in de tent. Marian krijgt van een voorbijganger spontaan een gratis inschrijfbewijs aangeboden! Wachten tot 10 uur in de heerlijk verwarmde tent is geen straf. Het regent nog steeds en we weten dan nog niet dat het tot 12 uur zal blijven regenen. We twijfelen, poncho aan, poncho niet aan?? Mieke start met poncho. Wij, Marian en ik hebben de gewoonte om de bovenste laag van onze kleding nat te laten worden en dan pas de poncho om te doen (eerst het natte spul uit natuurlijk). De ervaring heeft ons geleerd dat de poncho dan vaak in de rugzak kan blijven omdat het droog wordt, zoals ook deze keer. Om 10 uur kunnen we vertrekken. Het is erg druk en nat! niet prettig dus. Het wordt pas leuk als we even buiten Sittard zijn. We lopen door mooie Limburgse dorpen en genieten van de prachtige  landschappen. 11.30 uur, eerste korte pauze, 15min. 13.45  uur, tweede pauze met een kop soep, 30min. Vanaf Roosteren lopen we samen met de 80km wandelaars, het is inmiddels lekker zonnig wandelweer. 16,30 uur, derde pauze op de markt in Susteren. Heerlijke koffie, geserveerd met gratis bolletje ijs en zachte noga. 30 min.

We gaan als een speer, dat komt waarschijnlijk door het heerlijke voorjaarszonnetje en de leuke doorkomst in Nieuwstad. 18.45 uur, komen we over de finish, waar enthousiast wordt geklapt en vrolijke kapellenmuziek klinkt. Het valt ons enigszins  tegen dat er nauwelijks controle wordt uitgevoerd of je wel of niet aan de mars hebt deelgenomen en eigenlijk iedereen wel een of meerdere lintjes in ontvangst kon nemen. Ook missen we de datum en het jaartal op de "onderscheiding".  Verder alleen maar complimenten voor de organisatie.

Nu eerst een lekker glaasje bier/wijn en om 20 uur naar ICH & DICH voor de heerlijke "Unnesop" (uiensoep).

Om 22.15 uur zijn we weer in Sterksel

Een heerlijke dag.


FOTO'S Swentibold 2015
 
 
 
E-mailen
Map
Instagram