WANDELEN & PELGRIMEREN
  'Jan & Marian'  

NIJMEEGSE 4Daagse 2017


Deelname: 

  1. 2013
  2. 2015
  3. 2016
  4. 2017 
  5. 2019


2017

4D. Nijmegen 18 t/m 22 juli 2017.

4x30 km

maandag 17-07

Koffers staan gepakt. Voor het eerst gaan de fietsen mee! Het is mij vorig jaar goed bevallen, om voor en na elke dag-etappe, een aantal km te moeten fietsen. In dit geval 5 km naar de wedren en aan het einde van de middag ook weer 5km terug naar ons overnachtingsadres. In het verleden deden we dat met de speciaal daarvoor bestemde autobussen, de z.g. blarenbussen (beetje een negatieve naam vind ik)

Al vroeg in de middag arriveren Marian en ik op  Maikenshof Recreatie in Berg & Dal. Waar we dit jaar voor de tweede maal ons onderkomen hebben, van maandag t/m zaterdagmorgen. Het is er al direct gezellig omdat we de wandelgroep uit Lieshout (twee jaar geleden ook daar) tegen het lijf lopen. We hebben weer kamer 16 van Everbosch 2. Na ons geïnstalleerd te hebben, drinken wij gezellig een kop koffie en  gaan per fiets naar Nijmegen. In de binnenstad aangekomen, nog even de navigatie op de gsm geraadpleegd om de kortste weg te vinden naar de fietsenstalling, die speciaal is ingericht voor het 4D evenement. Het is 14 uur en er staan al duizenden fietsen. Maar nog plaats genoeg.

Het is leuk op de wedren en we sluiten direct aan bij een van de stalletjes om ons te laten registreren! We hebben op dinsdag en donderdag de late start 7.30 uur en woensdag en vrijdag de vroege start 6.45 uur.  Mooie verdeling vinden wij zelf. We drinken nog gezellig een paar pilsjes, spreken nog wat bekenden hier en daar en fietsen rond 5 uur weer op ons gemak naar Berg & Dal. Vanaf 18 uur kunnen we warm eten (buffet). Omdat het erg mooi weer is kunnen we nog gezellig buiten zitten. Iedereen gaat op tijd naar bed want er zijn mensen bij (50km lopers) die al om 2 uur uit bed moeten.

Dinsdag 18-07 (Dag van Elst)

5.30 uur gaat onze wekker. Het is spannend vooral omdat het de eerste dag is. We moeten toch weer even wennen. Het valt allemaal reuze mee. Even na half zeven zitten we op de fiets (eerste dag wat speling nemen). We zijn ruim op tijd bij de wedren. Het oogt nog niet zo druk als voorgaande jaren. Dat komt omdat er nu ook, voor de 30 km lopers, voor het eerst, in twee tijden wordt gestart. Bij de vier startpoorten, twee x een start voor elke afstand, betekent dat er dus 8 keer een start is voor de 40 km en ook 8 keer voor de 30 km.

Het was vandaag een prachtige wandeldag. De hele dag zon en toch niet overdreven warm. Twee keer een rustpauze van 20 min. Lekker ijsje gehad en na afloop natuurlijk het overheerlijke "etappepilsje" (2). En dan nog heerlijk een half uurtje fietsen. Morgen zal het wel een beetje afzien worden, met voorspelde temperaturen van boven de 30 graden.

woensdag19-07  (Dag van Wijchen)

Vandaag vroege start, dus om 4.45 uur uit bed. De bekende ochtendrituelen weer afwerken. Aansluitend een heerlijk ontbijtbuffet. Lunchpakket maken en weer de fiets op voor de tweede wandeldag. 

Wat was het heet. Gelukkig stond er nog een beetje wind. Het was voor ons een zwaardere dag dan gisteren. Maar ja, een beetje afzien hoort nu eenmaal bij de 4D. Vandaag was de te lopen afstand evenals gisteren, iets meer dan 33km. Het gaat ons tot nu toe goed af en de avonden zijn mede door het mooie weer, erg gezellig. We beginnen morgen met volle moed aan dag 3.

donderdag 20-07 (Dag van Groesbeek)

Dag 3. Een natte start. Lijkt vervelend, maar dat valt best mee. We konden op ons fietsje nog net droog aankomen bij de fietsenstalling. Nog  voor het startschot gegeven werd konden we onze regenkleding aandoen. Twee uur heeft het geregend. Na de eerste pauze (9.15 uur), kwam gelukkig de zon door. We stapten bijna 3 uur flink door tot aan het einde van de Zevenheuvelenweg. Daar namen we een langere rustpauze samen met een man uit Groningen, waar we de afgelopen uren leuk mee hebben kunnen praten. Toen op weg voor de laatste 7 km.  Onderweg nog aangemoedigd door de familie Kirkels uit Maarheeze. 14.15 uur binnen, vinden we zelf een mooie tijd. Het is gezellig op de wedren, dus we genieten erg van ons etappe-pilsje. Op naar morgen voor alweer de laatste wandeldag. Wel moesten we terug fietsen, met een flinke omweg, over de Heiligelandstichtring, omdat onze inmiddels vertrouwde weg naar huis nog was afgesloten voor verkeer. 

vrijdag 21 -07 (Dag van Cuijk)

Vandaag weer een vroege start! Dit jaar zullen we onze koning wel niet meer tegenkomen. Was vorig jaar op bezoek vanwege de 100ste editie van de 4D.

Het is altijd prettig om van Berg & Dal naar Nijmegen te fietsen. Het gaat bijna constant bergje af. Dus we hebben bijna alleen maar de remmen nodig om bij de start te komen. Het wordt een hele mooie wandeldag, ideale temperaturen en een heerlijk zonnetje. Het is een groot feest tot bij de finish. Doordat we vroeger zijn dan de voorgaande jaren, hebben we op de Via Gladiola ook geen hinder van opstoppingen en kunnen we lekker doorlopen. Om 13.15 uur waren we aan de finish en konden we onze onderscheiding (nr.3) in ontvangst nemen. Nog een paar uurtjes genoten van alle nog binnenkomende wandelaars.

S 'avonds nog een leuk feestje gebouwd met de Lieshoutenaren. Het werd een latertje. Tot 1 uur s 'nachts hebben we op het terras van Maikeshof kunnen genieten van de mooie zomertemperatuur en de grote halve liters Bavaria 8x6 met een alcoholpercentage van 8,5 %, dat tikt lekker door! De volgende morgen konden we immers toch uitslapen, omdat we pas vanaf 8.30 uur kunnen ontbijten.

Zaterdag 22-07 (naar huis!)

Het inpakken verliep rustig, de fietsen op de drager gemonteerd, daarna nog  heerlijk ontbeten en  afscheid genomen van de Lieshoutenaren. Tot volgend jaar!!!

FOTO'S vierdaagse 2017

 

 
 
 
E-mailen
Map
Instagram