WANDELEN & PELGRIMEREN
  'Jan & Marian'  

SWENTIBOLDMARS 

SITTARD

40 KM


Deelname zaterdag 15 april 2017

De Swentiboldmars 40 km, is een onderdeel van de Kennedymars Sittard en wordt gehouden op Paaszaterdag.

Patent op slecht weer als wij in Sittard gaan wandelen. Lichte regen en een temperatuur van nauwelijks 11 graden. Nog kouder dus dan de afgelopen kerstdagen.

Om 9uur staan we al in de ODA (ondergrondse parkeergarage). Van hieruit is het slechts 10 min lopen naar het inschrijfbureau. Het is nog niet druk, dus dat schiet lekker op. Twee jaar geleden schreven wij ons hier voor de eerste keer in. Onze dochter Mieke was daar ook bij. Die is nu nog herstellende van een achillespees operatie. Dus deze keer moeten wij het alleen doen.

Inmiddels is het etablissement "ICH & DICH",zo'n beetje onze stamkroeg geworden. Hier drinken we na het inschrijven op ons gemak een  bakje koffie. We worden ook nog getrakteerd op een lekker hardgekookt paasei. We kijken  of hun specialiteit "UNNESOP" nog op de menukaart staat. Jawel hoor! en het water staat ons al weer in de mond, maar we moeten nog wachten tot vanavond. Een goed vooruitzicht dus.

We verplaatsen ons 30 meter en staan aan de start. Het regent nog steeds licht en dat zal het de komende 3 uur nog blijven doen.

Om kwart over tien zijn we echt aan de wandel! De eerste 20km gaan we als een speer. We hebben de indruk dat ook de verzorging onderweg beter is dan twee jaar geleden. Belegde broodjes, fruit en bekertjes water worden gratis aangeboden.

Het weer wordt in de loop van de middag beter, dus we drogen lekker op en dat voelt dan ook meteen warmer aan. Uit ervaring weten we dat er bij slecht weer minder contact wordt gemaakt met andere wandelaars. iedereen is met zichzelf en/of met regenkleding in de weer. Drie keer op deze 40 km houden we een pauze van ongeveer 20 minuten, resp. op 15, 25 en 35 km. Al met al kunnen we terugkijken op een mooie wandeling in het Limburgse land. Om 18.27 uur zijn wij bij de finish.  Voor ons is dit de eerste georganiseerde wandeltocht in dit jaar.

"UNNESOP" is het niet geworden dit jaar. Het bleek veel te druk bij ICH & DICH. We zijn bij de buren terecht gekomen en hadden het daar ook erg naar onze zin!

Om 21.30 uur zijn we weer in Sterksel.

Volgende jaar gaan we voor de UNNESOP!!!


FOTO'S Swentibold 2017
 
 
 
E-mailen
Map
Instagram