WANDELEN & PELGRIMEREN
  'Jan & Marian'  

Coronaproof wandelen!

2020

Vanwege alle corona maatregelen in ons land en ver daarbuiten, hebben we onze wandelplannen voor 2020 drastisch bij moeten stellen. Toch is het met onderstaande aanpassingen, aardig gelukt, om behoorlijk wat kilometers (3384) in de benen te krijgen.

AANPASSINGEN: 
Coronaproof wandelen

 

  • Bijna alle afstanden dubbel gelopen (heen en terugweg), om uit het openbaar vervoer weg te kunnen blijven.
  • Alle eet- en drinkwaren, zelf meegenomen om uit winkels en eetgelegenheden weg te kunnen blijven.
  • Geen terrasbezoek! (deed me wel een beetje pijn)
  • Geen deelname aan wandelevenementen.
  • Geen overnachtingen tijdens tochten (thuis slapen).
  • Hierdoor waren onze contacten met anderen vrijwel nihil. (Voor tijdens en na het wandelen)


Mei 2020

Als alternatief, in ons eigen land, een begin gemaakt met het bekende GR5  Lange Afstand Wandelpad. Dit pad loop van Hoek van Holland naar Nice aan de Middellandse Zee. Inmiddels heb ik alleen dus, het Nederlandse deel en een groot gedeelte van de provincie Antwerpen al mogen ervaren. Nu tijdelijk onderbroken vanwege strengere regels in België.


Juli 2020

In Juli hebben Marian en ik, i.p.v.  De 4-daagse Nijmegen, de Walk of Wisdom in de regio Nijmegen gelopen.


Augustus 2020

Jammer genoeg gooit Tante Corona hier nu ook weer roet in het eten. Ik wil de Provincie Antwerpen niet in (code oranje),waarschijnlijk voor de hele maand Augustus. Jammer dus. Ik ga nu tot ik de GR5 weer op kan pakken een beging maken met het Airborne Wandelpad, dat loopt van Lommel naar Arnhem. (Slag om Arnhem 'een brug te ver') Hierover later meer.


November 2020

Inmiddels heb ik zowel het Airbornepad , alsook de GR5 (Bergen op Zoom/Maastricht) heen en terug, volledig kunnen 'afstappen' om maar eens een Belgisch woord voor wandelen te gebruiken.

Alsof het nog niet genoeg is heb ik als afsluiting voor het jaar 2020 ook nog Het Pelgrimspad LAW7, het gedeelte Sterksel - Maastricht gelopen. Zowel heen als terug.


Zo zie je maar weer, ook tijdens corona is er nog veel mogelijk. Uiteraard met in achtneming van de geldende corona-regels.


Klik hier voor de GR5 VERSLAGEN
Klik hier voor De Walk of Wisdom
Klik hier voor Airbornepad
Klik hier voor het Pelgrimspad Sterksel - Maastricht


 
 
 
E-mailen
Map
Instagram