WANDELEN & PELGRIMEREN
  'Jan & Marian'  

KENNEDYMARS

SOMEREN

80 KM.

Deelname: 

  1. 2004
  2. 2013
  3. 2015
  4. 2016
  5. 2017 
  6. 2019 

 

 

2016

2 en 3 Juli.

Vandaag zijn de wegen van Marian en mij gescheiden. Marian gaat voor "rondje Someren"40km en ik ga voor de Kennedymars 80km. dochter Mieke kampt nog steeds met een blessure.

Mieke en Marian brengen mij naar Someren. Om 21.30uur wil ik er zijn omdat ik mijn startbewijs nog af moet halen. Ik word gedropt bij Kis & Ride,  waarna Mieke en Marian de auto gaan parkeren. Na het afhalen van het startbewijs en een korte ontmoeting met enkele familieleden sluit ik mij aan bij de lange rij wandelaars, die zich bij de start verzamelen .Ook zie ik op een afstand Marcel Tinnemans.(ook een Rome wandelaar) We hebben alleen even oogcontact. Ik weet ook dat neefje Marcel en nichtje Angele aan de start zullen verschijnen. We hebben niets afgesproken over het eventueel samenlopen. Het toeval beslist dat we toch samen aan de start staan. Alles lijkt er op dat we toch samen lopen. Leuk toch!! We passeren gedrieën, in regenkleding! onze familieleden. Even zwaaien en weg zijn we.

In Lierop  hebben we onze eerste stop na 20 km. Hier ontmoeten we ook Annie en Wiel, die ons gedurende de nacht per fiets willen volgen. Hierna onderweg niet meer tegengekomen?? Het gaat mij niet goed af. De beentjes willen maar niet los komen. nog maar 60km! grap ik tegen mijzelf.

Angele krijgt last van een opkomende blaar en wil deze in Mierlo laten behandelen. Dus hier een ingelaste stop. Bij Marcel mag ik voor EHBO'er spelen en plak twee stukjes tape onder de bal van zijn voet. Al snel hebben we de pas er weer goed in zitten. We merken aan het aantal lopers (minder druk), dat we toch iets achterstand hebben opgelopen. Geen ramp! We maken er over en weer wat grapjes over.

Bij 40 km (Brandevoort Helmond) is het weer even rusten. We houden het kort, want we willen graag wat tijd inlopen. Om 6.30uur bel Ik Marian om haar te wekken. Ze moet om 8uur starten in Someren. Al weer is het Mieke die klaar staat om het vervoer te regelen. Succes Marian!!

De korte pauze blijkt verkeerd gegokt (te kort),  want bij 50 km moeten we toch echt gaan zitten (liggen!) Bij Marcel ontstaat twijfel omdat hij zich niet lekker voelt. Na enig overleg met zijn zus, besluit Marcel om te stoppen. Het lijkt mij ook een verstandige keuze. Met duizeligheid valt nu eenmaal niet te spotten. Bij een blaar kun je jezelf even streng toespreken om vervolgens door te lopen.

We Lopen met z'n tweetjes verder. Dat is wel even lastig, we zijn zo leuk gestart met  z'n drieën. Ik krijg het moeilijk en zie uit naar de 60 km post in Lierop, waar, weer Mieke ons op zal wachten, samen met dochtertje Anne. Ik laat in een App weten dat we pas tegen elven zullen arriveren. Aangekomen in Lierop worden we hartelijk ontvangen en in de watten gelegd met goed eten en drinken. Ik probeer te verbergen dat ik er helemaal doorheen zit. Maar Mieke met veel wandelervaring kijkt daar al snel doorheen en heeft compassie met ons.

Ik dacht bij mijzelf, dit gaat het niet worden Jantje, want je moet nog minimaal 4 uur stappen! Angèle zegt  "Als ik niet ziek wordt ga ik door. Ook al zou ik de laatste kilometers moeten kruipen". Dat is krasse taal. Daar heb je wat aan. Dat geeft de loper moed. De beslissing is genomen. Doorgaan tot aan het gaatje!! 


 
 
 
E-mailen
Map
Instagram