WANDELEN & PELGRIMEREN
  'Jan & Marian'  

NIJMEEGSE 4Daagse 2016

Deelname: 

  1. 2013
  2. 2015
  3. 2016
  4. 2017 
  5. 20192016

20  t/m 24 Juli

Maandag 19 Juli

Vandaag ga ik mijn startbewijs afhalen.

Marian is niet ingeloot dus ik moet alleen!

 

Ik heb afgesproken met Cor Joosten(Mijn gastadres voor de komende 5dagen) dat ik om 13 uur bij hem thuis zal zijn. Alles wordt anders dan gepland. Zijn vrouw Tiny ligt onverwacht in het ziekenhuis. Dus moeten de mannen zich zelf redden. Ik haal bij Catering van Grunsven in Heeze de door Cor bestelde maaltijdpakketten op en vervoer deze in een koelbox naar Millingen aan de Rijn.

Nijmegen

Het is druk op de wedren. We doen wat we moeten doen en drinken naderhand gezellig een pilsje. Aansluitend gaan we naar het Radboud om Tiny te bezoeken. In de vooravond zijn we uitgenodigd voor een barbecue bij de zoon van Cor. Wat ik niet wist, was dat Cor ook nog kaartjes had geregeld voor een concert van de Koninklijke marinierskapel in Nijmegen. Wat een verrassing! Al met al een overvolle dag, dus na afloop snel naar bed. De volgende dag loopt  de wekker om 4.45 uur af, want we willen niet te laat in Nijmegen zijn.

Op naar de start!

Slecht geslapen. Het was een warme nacht op de zolderkamer bij Cor. We zijn mooi op tijd op de wedren. Omdat Cor de 30 km loopt en ik de 40, kies ik ervoor om zo laat mogelijk te starten 6.45 uur en de dertigers starten vanaf 7 uur. De komende dagen blijkt dit een goede keuze. Er zit nauwelijks een half uur verschil tussen onze beide binnenkomsttijden. 2 keer ben ik eerder en 2 keer is Cor eerder binnen.

Het worden 4 warme dagen met een hoogst gemeten temp. van 35 graden op donderdag en enkele uren fikse regenval op vrijdag. Cor, wij kenden elkaar voorheen nauwelijks, bleek een uitstekende gastheer te zijn. Gelukkig was Tiny in de loop van donderdag weer thuis uit het ziekenhuis en hebben we nog een leuke avond gehad samen. Het klikte gewoon tussen ons!! Het was ook fijn en  ontspannend voor de beenspieren, om s 'morgens en s 'avonds nog een paar km te moeten fietsen van en naar onze auto, die iets buiten de drukte van het centrum op een schoolplein geparkeerd stond.   

Oog in oog met de Koning!

De laatste wandeldag  "De dag van Cuijk"

In Cuijk aangekomen liepen we richting pontonbrug. Al direct voelde ik dat er iets ging veranderen. Er waren in een mum van tijd een groot aantal bobo's, camera- en beveiligingsmensen op de been. En jawel hoor, pal voor mijn neus werd de stoet wandelaars staande gehouden om de koning met zijn gevolg  te laten instromen. ze liepen zeker een stuk van 500mtr. direct voor mij. Wat een bijzondere ervaring voor mij, tijdens de 100ste Nijmeegse vierdaagse. 100 procent toeval, om op het juiste moment op de juiste plaats te zijn.

Het was ook erg leuk om op het nippertje toch ook nog Marian en Mieke met haar gezin te treffen. Zij hebben er erg veel moeite voor gedaan. het leek er in eerste instantie op dat het door een kleine miscommunicatie niet zou gaan lukken. Hartelijk dank: Marian-Mieke-Jan-Rik en Anne

FOTO'S 4Daagse 2016 alleen Jan (en de Koning)


 
 
 
E-mailen
Map
Instagram