WANDELEN & PELGRIMEREN
  'Jan & Marian'  

NIJMEEGSE 4Daagse 2013

Deelname alleen door Marian: 

  1. 2013
  2. 2015
  3. 2016
  4. 2017 
  5. 2019


Maandag 15 juli 2013 
Persoonlijke aanmelding registratie bureau op de Wedren. Het ontvangen polsbandje draag ik gedurende de hele Vierdaagse. 


Dinsdag 16 juli 2013 Start, 4 daagse Nijmegen. De dag van ELST. 32.8 km 
Gewekt om 5 uur, ontbijten. Rugzak vullen, boterhammen, drinken, hardgekookt eitje, dextro energy, bifi bierworstje, wandelsokken, poncho en blarenpleisters. Je neemt gauw teveel mee. 
Jan rijdt ons naar Nijmegen, wat een Luxe !! Ook Mieke gaat mee. Parkeren op transferium Jonker bosplein. Hier trekken we de wandelschoenen aan. Pendelbussen vertrekken om het kwartier voor vervoer van en naar de Wedren, de start en de finish. Wat een enorme drukte bij de start, maar eerst genieten we van de lekkere koffie. De barcode op de polsband wordt gescand en Mieke voegt na de start illegaal in. We wandelen samen verder en verder. Onderweg zijn er op verschillende plaatsen verkooppunten van koffie, thee, melk, puddingbroodjes, bananen enz. En extra toiletten met lange rijen wachtenden dames, vergeleken bij de mannen dan. Na afloop weer de barcode op de polsband scannen, genieten van een koud biertje en voldaan naar huis gebracht. Wat een beleving die 1ste dag.Woensdag 17 juli 2013 De dag van Wijchen. 32.8 km 
Weer lopen wij samen en genieten van de wandeltocht. Het mooie weer, de praatjes met wandelaars uit alle lagen van de bevolking, op tijd een natje en een droogje en Jan 2x gezien en gesproken als trouwe toeschouwer !! Het enthousiaste publiek langs de weg en kinderen die snoepjes o.a. dropjes uitdelen. Na afloop op de Wedren weer uitscannen en genieten van een heerlijk koud biertje.Donderdag 18 juli 2013 De dag van Groesbeek. 30.3 km 
De koffie laat ons vooraf goed smaken en de weergoden zijn ons goed gezind. Wat een geschenk om te genieten van alles om je heen en de dagelijkse beslommeringen achter je te laten! Onder de enthousiaste toeschouwers zien we nog bekenden. De zevenheuvelenweg, Berg en Dal, gaat me goed af, volgens mij zijn het er geen zeven. Wel beginnen mijn tenen te knellen in mijn schoenen. Maar na de finish verzacht een koud biertje het ongemak. 


Vrijdag 19 juli 2013 De dag van Cuijk. 30 km 
Vooraf een blaar afgeplakt met compeed blarenpleister. De laatste wandeldag, indrukwekkend en zeer waardevol om dit samen met je dochter te volbrengen! Jan verrast ons al op tijd met een grote bos mooie gladiolen. Een glorieuze intocht over de feestelijke Via Gladiola, onder het gejuich en geklap van duizenden enthousiaste toeschouwers langs de weg, behalen we de finish. 
De enorme drukte op de Wedren maakt het bijna onmogelijk een weg te banen om uiteindelijk het vierdaagsekruis in ontvangst te nemen. Daarna in hurkzit een lekker koud biertje. PROOST !!! 
Wat me opviel, de afgelopen wandeldagen, was het overdreven gebruik van de smartphone door heel veel wandelaars. Iets van deze tijd, ik ben er niet mee opgegroeid. 
Minpunt deze dag. Jan zijn fiets is gestolen, het extra kettingslot van zijn zoon heeft helaas niet geholpen. 
Dankzij Jan, zoals ook de vorige dagen, weer veilig thuis gekomen. BEDANKT EN DIKKE KUS. 
Thuis wachten de overige gezinsleden ons op en weer bloemen gegeven door de kleinkinderen Rik en Anne. LIEF! 

MARIAN 


FOTO'S 4Daagse 2013 Marian en Mieke
 
 
 
E-mailen
Map
Instagram