WANDELEN & PELGRIMEREN
  'Jan & Marian'  

 

NIJMEEGSE 4Daagse 2019

Deelname: 

  1. 2013
  2. 2015
  3. 2016
  4. 2017 
  5. 2019
Wandeldag: 1 van 4.dinsdag 16 juli, 2019 

dag van Elst 33 km. 

"Blauwe dinsdag"

Afgelopen nacht goed geslapen in Maikenshof, kamer 16, Berg en Dal. Om 6.00 uur zaten we al aan het ontbijt, 6.30 op de fiets naar de wedren. 30 min. fietsen. Dat gaat vanzelf, want je fietst steeds bergafwaarts. De terugweg is een ander verhaal. Dan gaat het bergje op.Bij aankomst stonden we perplex, er kunnen 12000 fietsen staan in deze stalling en alle plaatsen waren bezet. Met mondjesmaat werden er telkens nog een paar fietsen toegelaten. Uiteindelijk is het toch  goed om vroeg aanwezig te zijn. Iets na half acht konden we vertrekken.Het was vandaag prachtig wandelweer. We  hebben goed door kunnen stappen. 1ste pauze bij 10 km, 2de  pauze bij 25 km. Om 14.55 uur waren we over de finish. Op de wedren genoten van de nog binnenkomende wandelaars en van een paar heerlijke pilsjes. 17.00 uur weer richting Berg en Dal. Morgen worden we om 6.45 aan de start verwacht.Wandeldag: 2 van 4. 

 woensdag 16 juli, 2019 

dag van Wijchen 33 km. 

"Rosé Woensdag"

Vroege start 6.45 uur.

Op deze dag wordt het steeds meer het gebruik om in het rosé gekleed te gaan.(zie ook de foto's) Aan ons is dat voorlopig nog niet niet besteed.Vrijwel aan het begin kwamen we Leo en Ans tegen. Bij deze mensen hebben we overnacht toen we afgelopen meimaand op weg waren naar Kevelaer. 10 km mee opgelopen en toen zijn we weer onze eigen weg gegaan. Het wandelen is goed verlopen, wederom zonder blaren. De recordhouder Bert van der Lans( 87jaar) die nu voor de 72ste keer loopt, is niet aan de start verschenen vanwege sleutelbeenbreuk, opgelopen tijdens een val met de fiets, toen hij  gisteren  na de wandeldag naar huis reed. Wat sneu voor de man!


 Wandeldag: 3 van 4. 

donderdag 17 juli, 2019 

dag van Wijchen 30,5 km. 

"dag van groesbeek"

Donderdag 17 juli 2019. Dag van Groesbeek

Vandaag de dag van de heuveltjes. Jawel dat bestaat in Nederland! De zevenheuvelenweg van Groesbeek is onder de 4daagse wandelaars inmiddels wereld beroemd. Of het er echt zeven zijn weet ik niet. Het valt niet mee om elke dag iets te schrijven. Maar de Duitser die we zojuist spraken, vertelde dat hij al vele internationale wandeltochten heeft gelopen,maar de sfeer van deze 4 daagse kom je in geen enkel ander land tegen, volgens hem. We hebben deze 30.5 km ook weer zonder problemen uitgelopen.

 Morgen de afsluiting

Wandeldag: 4 van 4. 

 18 juli, 2019 

dag van Wijchen 29 km. 

"via gladiola"  

Ja, het is weer gelukt! We willen niet teveel de loftrompet voor ons zelf afspelen. Het is wel een feit dat we zonder veel moeite deze 4 daagse hebben kunnen lopen. We hebben topweer gehad alle 4 de dagen. Onder zulke omstandigheden gaat het natuurlijk een stuk makkelijker. Op weg naar Maikenshof dreigde mijn petje af te waaien. Ik wilde met mijn rechterhand het hoofddeksel redden en met mijn linkerhand, je raadt het al, de voorrem gebruiken. Als je iets niet moet doen, dan is het alleen de voorrem gebruiken. Ik ging dus onderuit. Het is gelukkig goed afgelopen. Alleen  een paar flinke krassen op mijn bril. Dat is dan wel weer jammer. we hebben wel zwaardere valpartijen gezien,tijdens deze dagen. Vanavond buiten op het terras goed afgesloten met het groepje mensen uit Lieshout dat we al kennen van voorgaande jaren.

Tot volgend jaar in Nijmegen!

FOTO'S 4Daagse 2019 
 
 
E-mailen
Map
Instagram