WANDELEN & PELGRIMEREN
  'Jan & Marian'  

SOMEREN

80 KM.

Deelname: 

  1. 2004
  2. 2013
  3. 2015
  4. 2016
  5. 2017 
  6. 2019 

Kennedymars, Someren.  Juli 2017

Marian 40 km Jan 80km

Dit jaar voor de 5e keer de 80 km. De voorbereiding is goed geweest. Vanaf januari alweer zo'n 1500 km gewandeld. Marian brengt mij naar Someren. Daar wil ik om 21.00 uur zijn, en dat lukt. Bijna liet ik mijn rugzak in de auto achter. Ik kon Marian nog maar net staande houden. Speciaal voor de lopers  zijn er taxibusjes naar de finish. Voor 1,-- euro ben je koopman. Mooier kan niet! Ook hier heb ik afgesproken met Twan v.d. Mortel (een paar weken terug ook 2x 40 km samen gewandeld, Valkenswaard -  Handel) Het wordt zijn eerste Kennedymars. Hij wil deze eerste keer de 80 km met mij lopen, omdat ik al enige ervaring heb volgens hem. Ik weet dat hij nagenoeg hetzelfde tempo loopt als ik, dus ik vind het goed, dat hij met mij mee loopt. Het gaat lekker (eerste rustpost Lierop 21 km ) 7 km per uur. Dat vind ik te snel. We spreken af dat we na de pauze op de "nachtmodes" overschakelen. Dus minstens een km per uur minder. In Mierlo (28km) moet Twan stoppen voor een grote boodschap. Kost ons bijna een half uur want er is maar een toilet. In Helmond (Brandevoort) tweede rust, 40 km, sokken wisselen! Ik tape altijd vooraf zelf mijn voeten. Tape op grote teen is niet blijven zitten! Een flinke blaar is het gevolg. Ik heb flink wat ervaring opgebouwd met blaren, dus ik tape de jongen opnieuw af. De ervaring heeft mij geleerd dat ik er dan weer een hele tijd tegen kan. dus zo ook nu verwacht ik. Twan heeft ook last van een blaar en een paar opkomende blaartjes. Maar besluit om er (nog) niets aan te doen. We maken weer een frisse start. Op naar Lierop de 60km post, onze 3de rust.

Twan zijn blaren beginnen moeilijk te doen! Hij wil ze op de eerstkomende ehbo post ( op 50km van Vlerken) laten behandelen. Veel te druk! Er zijn minsten 10 wachtende voor u! Ja waar hebben we dat vaker gehoord ! Twan besluit om door te lopen naar de volgende post (Lierop op 60km).

In Lierop word ik meestal, zo ook nu begroet door Mieke, Jan en de kleinkinderen Rik en Anne. Het is rustig bij de ehbo en Twan is direct aan de beurt. Het is altijd leuk om familie tegen te komen en zeker als het je (klein)kinderen zijn. We hebben nu iets meer tijd omdat Twan op de "pijnbank" ligt. Met een uurtje inclusief eten en drinken zijn we weer op de been.

Op naar onze vierde rust (korte drinkpauze) op 69 km in Asten-Heusden. We trotseren onderweg nog een fikse regenbui. Als we onze regenkleding aan hebben wordt hel al weer droog. Twan zijn eerste werk als we in Heusden arriveren, is een bezoek brengen aan de ehbo post. Wederom blaren verzorgen. De dochter van Twan heeft ons in Asten ontmoet en in Heusden is ze er weer. Zij gaat met Twan mee naar de ehbo,, ik drink een cola met wederom trouwe fans van mij. Agele, Annie en Wiel.

Twan is weer opgelapt en we gaan nu voor de laatste 10km! Twee keer nemen we nog een serenade in ontvangst van muziekkapelletjes die we goed kennen "Bloe noots"en "de Strakke kettingband" De laatste loodjes wegen het zwaarst, blijkt nu ook weer. Lopen op je tandvlees, is dan de  gevleugelde uitspraak.We slaan het een week geleden toegezegde pilsje door Martien (De eigenaar van café  "Jan van Tieskes") in Someren Eind, over. We denken dat dit pisje ons in de weg gaat zitten.

Evenals voorgaande jaren staan nu ook weer een aantal familieleden in de buurt van de finish. Zo ook familie van Twan. Geweldig vind ik dit! Dit maakt dat de laatste kilometer bijna net zo gemakkelijk loopt als de eerste.

En dan is daar de finish. Het geeft wat strubbelingen bij het verwijderen van de chip die we dit jaar voor het eerst aan onze schoen moesten bevestigen. We lopen hierdoor vertraging op bij het uitchecken, dat gebeurt om 15.23uur

Genietend van ons eerste pilsje en de belangstelling van de familieleden verheugen wij ons nu op de binnenkomst van Marian. Tot mijn verbazing zie ik na  een snelle blik op de kennedymars-app (Die nu wel werkt?) dat Marian al heeft gefinisht. Mieke loop met haastige spoed naar de finish om haar te begroeten. Een schraal ontvangst voor Marian deze keer! Zeker als je weet dat de rest inclusief echtgenoot al aan een lekker glas bier zit. Dat krijg je als je sneller loopt dan de familie verwacht!! Al snel kunnen we samen proosten op weer een geslaagde Kennedymars. 

FOTO'S Kennedymars 2017


 
 
 
E-mailen
Map
Instagram